پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

"این عنصر دلسوز و خدمتگذار اسلام، با فحص و تحقیق و نگارش و ترجمه، آثاری پدید آورد که بی‏شک در نشر افکار نوین اسلامی دارای تأثیر بود."

به گزارش خبرگزاری حوزه، استاد سید غلامرضا سعیدی در سال 1274ش در روستایی در بیرجند به دنیا آمد. پس از طی دوره مکتب خانه در نخستین دوره مدرسه شوکتیه بیرجند شرکت نمود و برنامه آن را به پایان رساند، همزمان به آموختن زبان‏های عربی، انگلیسی و فرانسه پرداخت و آنگاه با اندیشه‏های سید جمال‏الدین حسینی اسدآبادی آشنا شد. سپس در دانشگاه اسلامی علیگره هند، مجذوب افکار اقبال لاهوری گردید. او استواری مبانی عقیدتی‏اش را مدیون سید جمال و اقبال می‏دانست. از استاد سعیدی آثاری بالغ بر پنجاه جلد کتاب و صدها مقاله منتشر شده، به یادگار مانده است. استاد سعیدی پس از یک زندگی همراه با تلاش و کوشش فرهنگی و عمری پربار، در سال 1367ش در 94 سالگی در تهران درگذشت.

در بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت درگذشت این نویسنده و مترجم نامدار آمد است: «این عنصر صدیق و دلسوز و خدمتگذار اسلام، در طول سالهای بابرکت عمر خویش، با فحص و تحقیق و نگارش و ترجمه، آثاری پدید آورد که بی‏شک در نشر افکار نوین اسلامی دارای تأثیر بود و به خاطر همین آثار است که حقاً باید او را در زُمره پیشروان نهضت اسلامی در ایران برشمرد. او همچنین انسانی وارسته و پاکدامن و متواضع، غیور و مبارز بود. به مسائل جهان اسلام اهتمام می‏ورزید و در راه تشکیل نظام اسلامی، تلاش فرهنگی ارزنده‏ای می‏کرد. (24 آذر 1367) (به نقل از مقدمه کتاب «عذر تقصیر به پیشگاه محمد(ص) و قرآن»)

تعدادی از آثار این مولف فرهیخته در ذیل می آید:

1. عذر تقصیر به پیشگاه محمد(ص) و قرآن

کتاب «عذر تقصیر به پیشگاه محمد(ص) و قرآن» به ضمیمه خاورشناسی و توطئه خاورشناسان پیشرفت سریع اسلام با ترجمه استاد سید غلامرضا سعیدی و به کوشش و مقدمه حجت‏‏الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی از سوی انتشارات کلبه شروق در قم منتشر شد. این کتاب ارزشمند، پاسخ منطقی و مستدل به اسلام‏ستیزی سازمان سیا و دیگر نهادهای وابسته به امپریالیسم و صهیونیزم جهانی است.

این کتاب از مجموعه آثار (3-1) استاد غلامرضا سعیدی است که محقق برجسته، استاد خسروشاهی آن را تدوین و تنظیم کرده است. این کتاب از سه بخش تشکیل شده است. بخش اول ترجمه کتاب (an apology for mohammed and the Koran ) (عذر تقصیر به پیشگاه محمد و قرآن) نوشته جان دیون پورت است که در سال 1869م در لندن منتشر شد و استاد سید غلامرضا سعیدی، ترجمه فارسی آن را در سال‏های 1334 و 1338 در تهران منتشر ساخت.

بخش دوم ترجمه کتاب «خاورشناسی و توطئه خاورشناسان» نوشته مارگرت مارکوس (مریم جمیله) و بخش سوم ترجمه «پیشرفت سریع اسلام» نوشته دکتر لورا واکسیا واگلیری است که این سه بخش، تحت عنوان نخستین مجلد از مجموعه آثار استاد سعیدی است که به همت استاد خسروشاهی به جامعه فرهنگی و علمی کشور تقدیم شده است و قرار است دیگر آثار این فعال برجسته فرهنگی نهضت اسلامی تحت عنوان مجموعه آثار در ده مجلد انتشار یابد.

بخش اول کتاب شامل چهار فصل است که فصل اول آن به تولد و بعثت، هجرت و رحلت پیامبر(ص) می‏پردازد و فصل دوم این کتاب با عنوان قرآن و اخلاق به تعلیمات قرآن و احترام مسلمین به تحصیل دانش پرداخته شد و رد تهمت‏هایی درباره پیامبر(ص) و زیبایی‏های قرآن هم عناوین دیگر فصول این کتاب هستند. بخش دوم کتاب تألیف بانو مریم جمیله (مارگرت مارکوس آمریکایی یهودی سابق) است که مطالعه این کتاب توطئه خاورشناسان مسیحی و یهودی را روشن می‏سازد و توضیح می‏دهد که در پناه عنوان «علمی» خاورشناسی چه جنایت‏ها و خیانت‏ها مرتکب می‏شوند. این کتاب محصول چندین سال مطالعه نویسنده در نیویورک و لاهور بوده است.

بخش سوم هم نوشتاری از خانم دکتر لورا واکسیا والگیری (Dr. Laura Vaceia Vaglieri ) درباره علل پیشرفت سریع اسلام است. دکتر والگیری، پروفسور ادبیات عرب و استاد تاریخ تمدن اسلام در دانشگاه ناپل ایتالیاست.

کتاب «عذر تقصیر به پیشگاه محمد و قرآن» در سال 1338 به عنوان کتاب برگزیده سال انتخاب شد. «خاورشناسی و توطئه خاورشناسان» هم توسط انتشارات دارالتبلیغ در قم منتشر شد و بخش سوم با عنوان «پیشرفت سریع اسلام» از سوی انتشارات دارالکتب الاسلامیه در سال 1337 منتشر شد و این سه جلد، هم اکنون در چاپ و ویرایشی جدید در یک مجلد از سوی انتشارات اطلاعات منتشر شد.

جلد اول از مجموعه آثار استاد سعیدی چاپ اول، 1391 از سوی کلبه شروق در  375 صفحه قطع وزیری تیراژ 1000 نسخه و قیمت 8000 تومان روانه بازار کتاب شده است.

 

2. جنگ و صلح در قانون اسلام

کتاب «جنگ و صلح در قانون اسلام» به ضمیمه رسول اکرم(ص) در میدان جنگ با ترجمه استاد سید غلامرضا سعیدی و به کوشش و مقدمه حجت ‏الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی از سوی انتشارات کلبه شروق منتشر شد. این کتاب ارزشمند پاسخ منطقی و مستدل به اسلام‏ستیزی سازمان سیا و دیگر نهادهای وابسته به امپریالیسم و صهیونیزم جهانی است و زوایایی از تاریخ صدر اسلام را برای مخاطبان باز می‏کند و حقایق را برای جهانیان روشن می‏نماید.

این مجلد از مجموعه آثار (5ـ4) استاد سعیدی شامل دو کتاب ارزشمند زیر است: «جنگ و صلح در قانون اسلام» تألیف دکتر مجید خدوری، دانشمند مسیحی عراقی ـ و «رسول اکرم(ص) در میدان جنگ» تألیف پروفسور دکتر حمیدالله حیدرآبادی ـ مقیم پاریس ـ که پس از ویرایش کامل همراه با دو مقدمه استاد خسروشاهی تقدیم علاقمندان گردیده است. استاد سید غلامرضا سعیدی نیم قرن پیش، سال 1335 و 1336 برای روشن شدن حقیقت این اتهامات و ادعاها به ترجمه دو کتاب تاریخی گرانسنگ از این دو دانشمند فرهیخته پرداخت.

استاد خسروشاهی در مقدمه‏ای بر این کتاب می‏نویسد: «در عصر ما در راستای مبارزه آشکار با اسلام و قرآن، به ویژه فرهنگ ارزشی جهاد در راه برقراری قسط و عدل و بر ضد ظلم و ستم واتیکان به همراه کشورهای استعماری شمشیر را از روی بسته است، خواستار لغو و حذف قلم جهاد از قرآن شده است. گویا این دستور شرط اول موفقیت در افسانه گفتگوی ادیان است.»

بخش اول این کتاب که اصل آن به زبان انگلیسی به قلم دکتر مجید خدوری ـ از مسیحیان عراقی مقیم آمریکا ـ استاد علوم شرقی در دانشگاه هایکنس نگاشته شده است، حاوی تحقیق دقیق و مبسوطی است که با استناد به مدارک موثق و روشن در زمینه جنگ و صلح، طبق قوانین و مقررات اسلام تألیف شده است. مؤلف در مقدمه کتاب می‏نویسد: مقصد و هدف بحث حاضر، تنظیم و احیای نظریه اصولی قضایی اسلام و همچنین بحث و فحص درباره قوانینی است که بر روابط بین ملل اسلامی با ملل غیر مسلمان، حکومت دارد و...

این کتاب با مقدمه‏ ای از استاد خسروشاهی درباره جنگ‏های صدر اسلام و جنگ های دیگران شروع می‏شود و سپس مقدمه مترجم و مؤلف کتاب «جنگ و صلح در قانون اسلام» می‏آید.

این بخش از کتاب از سه عنوان اصلی و 23 بخش تشکیل شود که مقاصد اسلامی قانون اساسی، قانون جنگ و قانون صلح عناوین اصلی این بخش هستند. تئوری دولت (حکومت)، خاصیت و منابع قانون، قانون ملل در اسلام، جهاد، فلسفه جهاد، اقسام جهاد، روش‏های نظامی، ابتکار جنگ، جنگ زمینی، جنگ دریایی، غنایم جنگ، پایان جنگ، صلح، حدود یا قلمرو اختیار، بیگانگان در سرزمین اسلام، مسلمین در سرزمین غیراسلامی، وضع و مقامی ذمی، عهدنامه‏ها، روابط بازرگانی، دیپلماسی، بی‏طرفی و نتیجه‏گیری موضوعات بخش‏های اول کتاب هستند.

بخش دوم کتاب هم با مقدمه استاد خسروشاهی درباره استاد حمیدالله حیدرآبادی و آثار او آغاز می شود و از هشت فصل تشکیل شده است. توضیحات مقدماتی، بدر یکی از اگرهای تاریخی، احد، جنگ خندق، فتح مکه، جنگ‏های حنین و طایف، جنگ با یهودیان و اکتشافات نظامی در زمان پیغمبر(ص) عناوین این بخش از کتاب هستند.

گفتنی است دکتر محمد حمیدالله حیدرآبادی در محرم 1326 ق در حیدرآباد هند به دنیا آمد و دکترای خود را در حقوق و فلسفه در دانشگاه بن آلمان و سپس دانشگاه سوربن پاریس گرفت. وی با تسلط بر چندین زبان، با اغلب مستشرقین و دانشمندان غربی ـ اروپایی، ملاقات و گفتگو می‏کرد و در پایخ به اتهامات مستشرقین و ارباب کلیسا ید طولانی داشت و مقالات متعددی نیز در این زمینه از او به یادگار مانده است. تخصص اصلی او در فقه و قانون بین‏المللی اسلامی بود که از آثار ارزشمند او در این زمینه «سلوک بین‏المللی دولت اسلامی» است که اخیراً به همت حجت‏الاسلام والمسلمین دکتر سید مصطفی محقق داماد ترجمه شده است.

دکتر محمد حمیدالله، این اندیشمند برجسته جهان اسلام، بیش از 160 جلد تألیف و تحقیق و تصحیح و بیشتر از 935 مقاله در سن 94 سالگی در 13 شوال 1423 هـ(17 دسامبر 2002م) در یک سفر علمی در آمریکا درگذشت. وی استاد سابق حقوق دانشگاه عثمانیه در حیدرآباد دکن و استاد دانشگاه کلژ در فرانسه (پاریس) بود که این اثر ابتکاری را در طی سه سفر به حجاز تهیه و به زبان انگلیسی نشر داده است که البته بیش از مندرجات آن در مجله اسلامیک ریویو در سال 1952 و 1953م منتشر شد.

چاپ اول این کتاب در سال 1391، در 528 صفحه، قطع وزیری، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 11000 تومان از سوی کلبه شروق قم منتشر شده است.

 

3. محمدعلی جناح؛ موسس پاکستان

 کتاب «محمدعلی جناح؛ موسس پاکستان» نوشته هکتور بولیتو با ترجمه استاد غلامرضا سعیدی و به کوشش استاد سیدهادی خسروشاهی از سوی انتشارات کلبه شروق قم منتشر شده است.

برپایه گزارش مرکز بررسی‏های اسلامی قم، برخی از محققان معتقدند که اگر بصیرت و درایت استقامت قائد اعظم و همکاران فداکار او نبود، یکصد میلیون مسلمان هند، دچار همان سرنوشتی می‏شدند که نصیب مسلمانان اسپانیا گردید.

درباره قائد اعظم پاکستان ـ محمدعلی جناح ـ کتاب‏های متعددی نوشته شده، ولی امتیاز این تألیف در آن است که تحقیق آن محصول دو سال مطالعات یک محقق خارجی است که به صورت دقیق و بی‏طرفانه، مستندات زیادی بالغ بر سی جلد تألیفات گوناگون را مورد مطالعه قرار داده و طی دو سال گردش در هند و پاکستان، با جمعی ـ در حدود دویست نفر ـ از معاصران قائد اعظم تماس گرفته و از خاطرات آنها استفاده کرده است. لذا شاید یکی از بهترین منابع درباره گوشه‏هایی از شخصیت قائد اعظم پاکستان، منشأ نهضت‏ها و تضادها و سیر حوادث شبه قاره هند و پاکستان در دوره معاصر باشد.

این کتاب در هشت فصل به دوره‏های مختلف زندگی جناح می‏پردازد: دوران کودکی در کراچی، گفتگوی اسکندر، ازدواج دوم جناح: 1918، بازگشت به هند: 1937ـ 1935، هدیه روز تولد، سالهای 1946ـ 1945، 1947م: تجزیه و پرواز به طرف کراچی.

محمدعلی جناح در یکی از نطق‏های آخرهای عمرش می‏گوید: «سیستم اقتصادی غرب، در مجموع برای انسانیت، مسایل لاینحلی به وجود آورده است و در نظر بسیاری از ما، این مصیبتی را که جهان حاضر با آن مواجه است فقط یک معجزه می‏توان نجات دهد و بس. این سیستم اقتصادی نتوانسته است در میان افراد بشر عدالت را استقرار دهد و از رفع ودفع عواملی که موجب این همه کسر و انکسار در روابط بین‏المللی گردیده، عاجز مانده است، بلکه تا حد زیادی مسئولیت دو جنگ در نصف قرن اخیر مربوط به آن است. جهان غرب با وجود استفاده‏هایی که از فعالیت‏های ماشینی و کوشش‏های صنعتی کرده است، امروز دچار عفیف‏ترین اضطرابات و نگرانی‏هایی است که هیچ گاه در تاریخ سابقه نداشته است. اقتباس تئوری (نظریه) اقتصادی غرب، ما را در وصول به هدفی که داریم و می‏خواهیم ملتی خُرسند و راضی به وجود آوریم، نخواهد کرد. ما باید در طریق خودمان حرکت کنیم و مقدرات‏مان را در دست بگیریم و بر جهان، یک نوع سیستم اقتصادی مبتنی بر اساس نظریه اسلامی صحیح، دایر بر تساوی بشریت و عدالت اجتماعی، نشان دهیم. در آن صورت خواهیم توانست رسالت خودمان را به عنوان مسلمان ایفا کنیم و به انسانیت، آن پیام صلح و سلمی را ابلاغ کنیم که نقطه همان وسیله و همان راه می‏تواند بشریت را نجات دهد و خُرسندی و سعادت جامعه انسانیت را تأمین کند.(صص 276ـ275)

چاپ اول این کتاب در 296 صفحه، قطع وزیری، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 6200 تومان روانه بازار کتاب تاریخ و اندیشه شده است. برای تهیه این کتاب و دیگر مجموعه آثار استاد سعیدی و خسروشاهی می‏توان از کتابفروشی‏های معتبر و انتشارات کلبه شروق (قم: تلفن‏های 7736426ـ 7741423) اقدام نمود.

 

4. مانیفست یا منشور جهانی اسلام

کتاب «مانیفست یا منشور جهانی اسلام، و بحران فعلی جهان» نوشته پروفسور دکتر محمد رفیع‏الدین ـ رئیس آکادمی اقبال ـ با ترجمه استاد سید غلامرضا سعیدی و به کوشش و مقدمه استاد سیدهادی خسروشاهی منتشر شد.

 این کتاب مجلد چهارم از مجموعه آثار مرحوم استاد سعیدی جلد 7 ـ8 است که در اختیار علاقمندان و فرهنگ‏دوستان قرار می‏گیرد. بخش اول کتاب ترجمه کتاب  Mainifest of Islam (مانیفیست اسلام) دکتر رفیع‏الدین است که به همت استاد سعیدی، پیش از این در قالب کتابی تحت عنوان «منشور جهانی اسلام» ترجمه و منتشر شده است. کتاب دیگری هم که با نام «منشور نهضت اسلام در برابر بحران فعلی جهان» به تناسب موضوع کتاب به ضمیمه این کتاب منتشر شده است. این بخش، نوشته مارگرت مارکوس (مریم جمیله)، بانوی فرهیخته آمریکایی است که پس از مکاتبات زیاد با استاد سید ابوالاعلی مودودی، به اسلام گروید و مسلمان شد و حتی برای اقامت در دارالاسلام، از آمریکا به پاکستان هجرت نمود و در لاهور ـ مرکز اصلی جماعت اسلامی ـ سُکنی گزید. این کتاب با نظارت و اشراف کامل استاد سعیدی، توسط خانم اقدس گیوه‏چیان، ترجمه شد و در سال 1349 از سوی انتشارات دارالتبلیغ اسلامی قم منتشر شد و اینک، دو کتاب به عنوان یک مجلد دیگر از مجموعه آثار استاد سعیدی پس از ویرایش و تحقیق خانم فاطمه ذوالقدر به دست چاپ رسیده است.

نویسنده در مقدمه کتاب می‏نویسد: «مسلمانان آشکارا و علنی در برابر جهانیان ادعا می‏کنند که اسلام تنها ایدئولوژی یا طرز تفکر است که می‏تواند برای همیشه، نوع بشر را متحد ساخته و صلح دائم و پایداری را در روی زمین برقرار کند و انسان را به عالی‏ترین مرحله تکامل فکری، اخلاقی و مادی و معنوی رهبری کند.»

لذا کتاب «مانیفیست اسلام» بدین منظور تألیف شده است که پاسخ کوتاه و مختصری دهد به سئوالات غربیان درباره اسلام چیست؟ با سایر ادیان چه فرقی دارد؟ اساس مبانی فکری و ذهنی این ادعای مسلمانان چیست؟ هدف‏ها و مقاصد آنها چیست؟ چگونه اسلام می‏تواند این هدفها و مقاصد را مشخص سازد؟ خلاصه اینکه اسلام را با منطق و زبان علمی، به مخاطبان غربی معرفی کند و به مهمترین سئوالات احتمالی و شبهات و تبلیغات منفی درباره اسلام پاسخ دهد.

مندرجات این کتاب، بیان و توضیحی از اصول اساسی اسلام است که زمینه و طرحی اصولی آن به شکل نظریه تاریخی مبتنی بر نظریه طبیعی تشریع می‏شود. طبق این نظریه، اسلام عبارت است از یک ایدئولوژی الزامی و غیرقابل اجتناب برای آینده و نقطه نظر مرکز فکری راجع به این نظریه طبیعی بشری این است که عامل و محرک اصلی یا انگیزه ایده‏آل (آرمان) انسانی که به «کمال مطلوب» تعبیر می‏شود. این بخش از کتاب به موضوعات زیر می‏پردازد «اسلام چیست؟، روح و حقیقت اسلام، احتیاج به اسلام، صفات کلی یک ایده‏آل، اسلام و صفات حقیقت، خاصیت نبوت، چگونه عمل اخلاقی به تدریج آسانتر می‏شود؟، عبادت، اهمیت و خاصیت گناه، ماهیت فکر غلط، راه استخلاص از آثار زشت گناه، منابع افکار غلط، زندگی آینده مومن واقعی، زندگی آینده گناهکار،  بهشت و جهنم، علت انهدام فرهنگ و تمدن گذشته، جنگ صحیح و معقول، اهمیت خانواده، منظور از دولت اسلامی، ارتباط فرد و دولت، اسلام و تکامل، علت انقلاب، تأسیس حکومت جهانی، قابلیت انطباق در اسلام (اجتهاد)، مشخصات مهم ایدئولوژی اسلامی، بردگی، تعدد زوجات، میل به ایده‏آل در قیاس به میل به خوراک و...»

بخش دوم کتاب با عنوان «منشور نهضت اسلام در برابر بحران فعلی جهان» از موضوعات زیر تشکیل شده است: بشر و اندیشه‏های گوناگون، فقر در نتیجه استثمار و بی‏عدالتی، اساس نهضت اسلامی، اظهارنظرها درباره کتابهای مریم جمیله، نگاهی به گذشته  1400 سال؛ قرآن مجید نوشته دکتر محمد حمیدالله، قدیمی‏ترین قانون مکتوب، پیامبر خدا(ص) مرز تاریخ، کیش جهانی، اثر اسلام در تاریخ، تسلط بر نجوم، طب و جراحی، اولین دانشکده طبی، جبر و مقابله و هندسه کُروی، مکانیک و فیزیک، سهم مسلمانان در گیاه‏شناسی و... مارگارت مارکوس (مریم جمیله) در این کتاب درصدد است اسلام را به مخاطبان غربی معرفی کند و به سئوالات احتمالی در این باره پاسخ دهد. این کتاب مانند دیگر کتب این نویسنده، ارزیابی انتقادی و تحقیقی اجمالی از منابع ماتریالیسم غرب، فلسفه مدرن و استدلال غلط مدرنیسم به عمل می‏آورد و برای به پا خواستن و شناخت اسلام دور از تبلیغات، شجاعت لازم را به دست آورند.

 استاد سعیدی در مقدمه این بخش از کتاب می‏نویسد: «با این تلاش و کوششی که غربی‏ها برای دشمنی با اسلام از خود نشان می‏دهند، از میان همان ملت، دختر نیکوسیرت و موفقی ـ منظور مارگرت مارکوس: مریم جمیله ـ  قیام می کند و در راه دفاع از اسلام، به وسیله قلم، دست به کار جهاد می‏شود! این است اعجاز قرآن و این است کرامت اسلام و این است مصداق و مفهوم آیه مبارکه‏ای که فرمود یریدون لیطفوا...»

چاپ اول این کتاب در 304 صفحه قطع وزیری تیراژ 1000 نسخه، قیمت  6400 تومان از سوی کلبه شروق قم منتشر شده است.

 

5. خطر صهیونیسم برای جهان اسلام

 کتاب «خطر صهیونیسم برای جهان اسلام» تألیف مرحوم استاد سید غلامرضا سعیدی، به کوشش و مقدمه استاد سیدهادی خسروشاهی از سوی کلبه شروق قم منتشر شد. این کتاب مجلد پنجم از مجموعه آثار 9-14 استاد سعیدی است که به همت استاد خسروشاهی منتشر می‏شود.

این کتاب از پنج رساله استاد سعیدی تشکیل شده است: خطر صهیونیسم برای جهان اسلام، فریاد فلسطین، الجزایر پیروز (پرچمدار فداکاری)، مسأله کشمیر و حیدرآباد، متجاوز کیست؟ برخی حقایق و نکات اساسی راجع به کشمیر پاکستان.

 استاد سعیدی از سال 1320ش طی مقالات و آثاری که در جراید و یا به طور مستقل منتشر می‏ساخت، همواره در دفاع از حقوق تضییع شده ملت‏های مسلمان و سرزمین‏های اشغال شده آنان، آگاهانه و فعالانه می‏کوشید. مقالات وی در مجله «آیین اسلام» و سپس در هفته‏نامه «ندای حق» و بعد در هفته‏نامه «وظیفه» و... در دفاع از مسلمانان هند، کشمیر، فلسطین، الجزایر و... شاید از قلیل مقالاتی بود که در نیم قرن پیش، از سوی نویسندگان اسلامی برای بیداری و هوشیاری مردم ایران انتشار می‏یافت. غالب اینها به صورت رساله‏های مستقل ـ از سال 1326 به بعد ـ بارها از سوی ایشان منتشر شده‏اند که هم اکنون در یک مجلد ارائه می‏شود. این کتاب می‏تواند نشان‏دهنده نوع تفکر اسلامگرایان در دوران طاغوت پهلوی درباره مسائل جهانی اسلام باشد. یکی از مهمترین این آثار، کتاب «خطر جهود برای جهان اسلام و ایران» بود که استاد سعیدی در این رساله و با لحنی تند و کاملاً افشاگرانه و انتقادی، به بررسی اهداف صهیونیسم در جهان اسلام و ایران می‏پردازد. همان طور که در رساله «فریاد فلسطین»، چگونگی مظلومیت مضاعف مردم مسلمان این سرزمین اشغال شده را فریاد می‏کشد!

 بخش دوم این کتاب، رساله «فریاد فلسطین» است که به موضوعاتی چون تأسیس دبیرخانه اسلامی، پیام مفتی اعظم فلسطین به کنفرانس اسلامی، صحنه بین‏الملل اسلامی، پیشگویی‏هایی راجع به بیت‏المقدس، درس تاریخ و سقوط قدرت‏ها، قیام چپی‏های نوظهور در اسرائیل، رابطه بین دنیای امپریالیسم و دنیای صهیونیسم، قیام فداییان فلسطین و فداییان عرب، آخرین پیام برتراند راسل به جهان انسانیت، آرزوهای خطرناک اسرائیل و فلسطین در گذرگاه تاریخ می‏پردازد.

 بخش سوم، رساله «الجزایر پیروز یا پرچمدار فداکاری» نام دارد که مجموعه سخنرانی‏های مجلس جشن پیروزی برادران مسلمان الجزایر است که از سوی انجمن‏های اسلامی ایران، در تاریخ 13 اردیبهشت 1341 در مسجد فخرالدوله تهران برگزار شد. سخنان مهندس کتیرایی، اشعار ادیب برومند، سخنان استاد سید غلامرضا سعیدی، سخنان دکتر عطاءالله شهاب‏پور (درباره نقش اسلام در نهضت الجزایر و اثر اسلام در نهضت‏های جهان)، سخنان دکتر شعلان و آیت‏الله طالقانی و... است.

رساله‏های بعدی این کتاب، نوشتاری از استاد سعیدی درباره «مسأله کشمیر و حیدرآباد»، «متجاوز کیست؟» و «برخی حقایق و نکات اساسی راجع به کشمیر پاکستان» به مسائل شبه قاره هند در دوره معاصر می‏پردازد.

چاپ اول این کتاب در 488 صفحه، قطع وزیری، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 10300 تومان به جامعه علمی و فرهنگی کشور عرضه شده است.

از استاد سعیدی آثاری بالغ بر 50 جلد کتاب و صدها مقاله منتشر شده به یادگار مانده است که به کوشش استاد سیدهادی خسروشاهی، پس از تنظیم و ویرایش مجدد، در چندین مجلد منتشر می‏شود. تاکنون پنج جلد از این مجموعه منتشر شده است: 1. عذر تقصیر به پیشگاه محمد(ص) و قرآن، 2. جنگ و صلح در قانون اسلام، 3. محمدعلی جناح، موسس پاکستان، 4. مانیفیست یا منشور جهانی اسلام و بحران فعلی جهان، 5. خطر صهیونیسم برای جهان اسلام.

و چندین جلد دیگر در آینده‏ای نزدیک منتشر می‏شود: 6. فرد و جامعه و فلسفه تربیتی اسلام، 7. مبادی اسلام و فلسفه احکام، 8. اسلام و غرب، 9. عمار یاسر، 10. مفخر شرق (درباره سید جمال‏الدین حسینی)

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha